Naslovnica Novosti Djelatnost ugostiteljstva u posebnim okolnostima

Djelatnost ugostiteljstva u posebnim okolnostima

U Narodnim novinama br. 32/20., objavljen je Zakon o dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja (dalje Odluka)
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_03_32_713.html
prema kojima je Stožer civilne zaštite RH obustavio rad ugostiteljskih objekata svih kategorija, uz izuzetak usluge pripreme i dostave hrane, usluga smještaja te rada pučkih i studentskih kuhinja.
Dostavu hrane sukladno čl. 4. Pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina „restorani“, „barovi“, „catering objekti“ i „objekti jednostavnih usluga“ (Nar. nov., br. 82/07. – 150/14. – dalje Pravilnik). Dostavu hrane sukladno članku 4. Pravilnika mogu obavljati sve vrste ugostiteljskih objekata razvrstani u skupinu „restorani“ i to:

  • restoran, gostionica, zdravljak, zalogajnica, pečenjarnica, pizzeria, bistro, slastičarnica, objekt brze prehrane (fast food)
    Svi navedeni ugostiteljski objekti mogu vršiti dostavu jela iz svog asortimana.
    Prema navedenome, osim „catering objekata“ koji su registrirani kao pripremnice obroka koji se dostavljaju ili dostavljaju i uslužuju na drugim mjestima, dostavu jela iz vlastitog asortimana mogu obavljati i svi objekti iz skupine „restorani“ (restoran, gostionica, zdravljak, zalogajnica, pečenjarnica, pizzeria, bistro, slastičarnica, objekt brze prehrane – fast food).
    Prema članku 60. Pravilnika, dostava jela iz ugostiteljskog objekta može se vršiti vlastitim dostavnim vozilima koja moraju udovoljavati propisima o higijeni hrane.
    Za ugostitelja pravnu ili fizičku osobu (obrtnika) propisana je novčana kazna u iznosu 5.000,00 do 10.000,00 kn u slučaju pružanja ugostiteljskih usluga suprotno Odluci za vrijeme dok je takva odluka na snazi. Također je propisan kazna u iznosu 2.500,00 do 10.000,00 kn za nositelja ili člana OPG-a u slučaju pružanja ugostiteljskih usluga suprotno Odluci.

Više iz kategorije

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi pratila korisničko ponašanje u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva. Slažem se Više

Send this to a friend