Naslovnica Novosti Nadoknada fiksnih troškova za siječanj 2021. poduzetnicima kojima je zabranjen rad

Nadoknada fiksnih troškova za siječanj 2021. poduzetnicima kojima je zabranjen rad

Dr. sc. Marija Zuber

Porezna uprava će poduzetnicima kojima je Odlukom stožera Civilne zaštite zabranjen rad, nadoknaditi ukupne ili dio fiksnih troškova koji se odnose na siječanj 2021. godine. Time se mjera nadoknađivanja fiksnih troškova određenim poduzetnicima uvedena za prosinac 2020., produžava i za siječanj 2021. godine. O uvjetima ostvarivanja potpore za prosinac, pisali smo u časopisu Računovodstvo i financije broj 1/2021.

U odnosu na mjeru za prosinac 2020., uvedene su dvije novine. Različito od uvjeta za nadoknađivanje troškova za prosinac koji moraju biti prethodno plaćeni, Porezna uprava će troškove koji se odnose na siječanj 2021., ako su ispunjeni uvjeti, nadoknaditi neovisno o tome jesu li ili nisu plaćeni, a poduzetnik ih je dužan platiti u roku 8 dana od primitka potpore. Drugo,  vrste troškova koji se nadoknađuju proširene su i na mjesečni trošak softverske opreme za fiskalizaciju. Ostali uvjeti ostvarivanja prava na potporu nisu izmijenjeni. Zahtjev za nadoknadu troškova za siječanj 2021. godine podnosi se od 15. veljače do 15. ožujka 2021. godine.

Možda će Vas zanimati

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi pratila korisničko ponašanje u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva. Slažem se Više