Naslovnica Novosti Neoporezive nagrade mogu se radnicima isplaćivati na zaštićeni račun

Neoporezive nagrade mogu se radnicima isplaćivati na zaštićeni račun

Dr. sc. Marija Zuber

Zakonom o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona (Nar. nov., br. 131/20.) koji je stupio na snagu 28. studenoga 2020. godine izmijenjen je čl. 172 Ovršnog zakona kojim su uređeni primici zaštićeni od ovrhe. Između ostalog, poslodavcima je omogućeno:

  • neoporezivu božićnicu,
  • neoporezivu novčanu nagradu za rezultate rada,
  • neoporezive jubilarne nagrade
  • druge neoporezive primitke

isplaćivati na radnikov račun zaštićen od ovrhe.

S obzirom da u vrijeme zaključenja časopisa Računovodstvo i financije  broj 12 nije bilo poznato vrijeme stupanja na snagu predloženih izmjena Ovršnog zakona, u članku autorice Marije Zuber, pod naslovom „Isplate neoporezivih nagrada radnicima do kraja 2020. godine“, pitanje načina isplate neoporezive božićnice i nagrade za rezultate rada obrađeno je na način kako je to bilo propisano u trenutku pisanja članka. Dan nakon tiska časopisa broj 12, Sabor RH je izglasao promjene Ovršnog zakona, pa molimo za razumijevanje.

O svim novinama izmijenjenog Ovršnog zakona, savjetnici časopisa Računovodstvo i financije informirati će vas narednih dana u okviru telefonskih konzultacija i u sljedećim brojevima časopisa.

više o aktualnim temama možete pročitati u časopisu Računovodstvo i financije ako ste pretplatnik, ako niste na klikom na link pretplati se, možete postati pretplatnik.

Možda će Vas zanimati

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi pratila korisničko ponašanje u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva. Slažem se Više

Send this to a friend