Članak: Nova odluka HGK o porezno dopuštenim gubicima u ugostiteljstvu

Časopis: Računovodstvo i financije – rujan 2023.

Stranica: 108

Stručni članak:  UDK 347.7

Autor/i:  Mr. sc. MILJENKA CUTVARIĆ

Kategorije: 2023ČlanciGranske specifičnostiRačunovodstvo i financijeRujanUgostiteljstvo i turizam
Ključne riječi: 2023kalokvarlommanjakPDVporezno priznati kalorasteprifugostiteljstvo

Kratki sadržaj članka

U skladu s člankom 26. Pravilnika o PDV-u, Hrvatska gospodarska komora donijela je novu Odluku o dopuštenoj visini kala, rastepa, kvara i loma u ugostiteljstvu. Odluka je objavljena u Nar. nov., br. 69/23. te se primjenjuje od 6. srpnja 2023. godine. Ovom je Odlukom stavljena van snage Odluka iz 1999. godine i donosi važne novine vezano za porezno priznate gubitke u djelatnosti ugostiteljstva. U članku autorica daje praktične primjene obračuna dopuštenog kala, rastepa, kvara i loma kod ugostitelja koji pružaju usluge pripremanja i usluživanja hrane i pića u ugostiteljskim objektima.

Članak u PDF formatu

Da bi vidjeli članak, potrebno je da budete ulogirani.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi pratila korisničko ponašanje u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva. Slažem se Više