Naslovnica Novosti Od 1. kolovoza 2023. novi dodatak na plaću za određene državne službenike i namještenike

Od 1. kolovoza 2023. novi dodatak na plaću za određene državne službenike i namještenike

Odlukom o isplati dodatka na plaću državnim službenicima i namještenicima (Nar. nov., br. 97/23.) Vlada RH  je od kolovoza 2023. povećala plaće određenim policijskim službenicima srednje stručne spreme, službenicima pravosudne policije, službenicima Porezne uprave, službenicima Carinske uprave i određenim službenicima i namještenicima zaposlenima u tijelima državne uprave. Ovisno o koeficijentu, dodatak iznosi 5% ili 10%, a isplaćivati će počevši od plaće za kolovoz 2023. godine. Ovaj dodatak će se obračunavati na osnovnu bruto plaću uvećana za privremeni dodatak propisan Odlukom Vlade RH za državne i javne službe koji je uveden od lipnja 2023. godine (Odluka iz Nar. nov., br. 65/23.). Pravo na ovaj novi dodatak ne ostvaruju službenici i namještenici zaposleni u pravosudnim tijelima jer je za njih dodatno povećanje plaće uređeno Odlukom Vlade RH iz Nar. nov., br. 87/23.

Ovo je treća odluka Vlade RH  kojom se uvode privremeni dodaci na plaću kako bi se premostilo razdoblje do početka primjene novog sustava plaća kojim će se na jedinstveni način urediti plaće zaposlenih u državnoj i javnim službama. Svim je odlukama Vlade RH zajedničko obilježje da se privremenim dodacima povećavaju plaće zaposlenih u državnim i javnim službama s niskim i nižim plaćama.

Možda će Vas zanimati

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi pratila korisničko ponašanje u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva. Slažem se Više