Naslovnica Novosti Od 4. prosinca 2020. izmijenjeni su uvjeti ostvarivanja potpora HZZ-a za listopad-prosinac 2020.

Od 4. prosinca 2020. izmijenjeni su uvjeti ostvarivanja potpora HZZ-a za listopad-prosinac 2020.

Dr. sc. Marija Zuber

Zavod za zapošljavanje je 4. prosinca 2020. godine objavio izmijenjene i dopunjene uvjete za ostvarivanje potpora za očuvanje radnih mjesta poslodavaca kojima je poslovanje narušeno zbog utjecaja pandemije bolesti Covid-19 i za poslodavce obuhvaćene odlukama Stožera civilne zaštite. Između ostalog, poslodavcima je omogućeno da potporu za studeni i prosinac 2020. ostvare i u slučaju pada prihoda u jednom mjesecu (studeni 2020. /studeni 2019. odnosno prosinac 2020/prosinac 2019.). Uz to, proširene su djelatnosti koje imaju pravo na potporu, uvedeno je pravo na potporu tržišno povezanih poduzetnika i ukinuto je ograničenje za članove uprave, direktore i prokuriste neovisno o veličini poslodavca. Detaljnije o izmijenjenim uvjetima i pravima poslodavaca koji su već predali zahtjev za potpore listopad-prosinac 2020. godine, možete vidjeti na stranicama Zavoda za zapošljavanje.

Novi oblik potpore u obliku nadoknađivanja ukupnih ili dijela fiksnih materijalnih troškova poduzetnicima kojima je zabranjen odnosno ograničen rad, moći će ostvariti poslodavci koji su korisnici potpora Zavoda za zapošljavanje, preko Porezne uprave. Porezna uprava će odobravati potpore, a isplaćivati će ih Zavod za zapošljavanje. Najavljeno je da će Porezna uprava uskoro objaviti uvjete i postupak za ostvarivanje nadoknade dijela fiksnih materijalnih troškova.

Možda će Vas zanimati

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi pratila korisničko ponašanje u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva. Slažem se Više

Send this to a friend