Naslovnica Novosti Produžen je rok trajanja posebnih okolnosti kod ovrhe

Produžen je rok trajanja posebnih okolnosti kod ovrhe

Dunja Šarić, dipl. iur.

Produžen je rok trajanja posebnih okolnosti do 18. listopada 2020. godine, koji se odnosi na zastoj u provedbi ovrhe nad novčanih sredstvima građana i fizičkih osoba, kao i na provedbu svih ovršnih postupaka

Na temelju članka 2. stavka 2. Zakona o dopuni Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima (Nar. nov., br. 47/20) i na temelju članka 8. stavka 2. Zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti  (Nar. nov., br. 53/20) Vlada Republike Hrvatske je na sjednici 241. održanoj 16. srpnja 2020. godine donijela Odluku o produženju roka trajanja posebnih okolnosti propisanih člankom 25.a Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima (Nar. nov., br. 68/18, 2/20, 46/20 i 47/20) do zaključno s 18. listopada 2020. Isto tako, produžuje se rok trajanja posebnih okolnosti propisan člankom 8. stavkom 1. Zakona o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti (Nar. nov., br. 53/20) do zaključno s 18. listopada 2020. Odluka stupa na snagu prvog dana od dana objave u Narodnim novinama, a objavljena je 17.7.2020. godine u Narodnim novinama broj 83/20.

Podsjećamo, da posebne okolnosti podrazumijevaju događaj ili određeno stanje koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koje ugrožava život i zdravlje građana, imovinu veće vrijednosti, znatno narušava okoliš, narušava gospodarsku aktivnost ili uzrokuje znatnu gospodarsku štetu.

Iz navedenog proizlazi da posebne okolnosti i nadalje traju i da za poslodavce koji isplaćuju primanja radnicima ne dolazi do promjene prilikom isplate u odnosu na protekla tri mjeseca.

Možda će Vas zanimati

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi pratila korisničko ponašanje u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva. Slažem se Više

Send this to a friend