Članak: Zakon o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2024. godinu

Časopis: Riznica prosinac 2023.

Stranica: 8

Stručni članak: 

Autor/i: ANDREA KOCELJ, mag. oec.


Kategorije: 2023Aktualne temeČlanciProsinacRiznica
Ključne riječi: 2023dobrovoljno funkcionalno odnosno stvarno spajanje jedinica lokalne samoupravegradova i općina radi provedbe kapitalnih projekataograničenja za zaduživanje svih županijaplaćanje predujmom u državnom proračunuplaniranje i izvršavanje rashoda iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.povrat beskamatnih zajmovaRiznicasredstava za fiskalno izravnanje JLP(R)S u 2024.zaduživanje proračunskih korisnikaZakon o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2024. g.

Kratki sadržaj članka

Državni proračun je temeljni akt kojega donosi Hrvatski sabor u kojemu se procjenjuju prihodi i primici te utvrđuju rashodi i izdaci Republike Hrvatske i proračunskih korisnika državnog proračuna za proračunsku godinu i projekcije za sljedeće dvije proračunske godine. Zakonom o proračunu1, temeljnim aktom kojim se uređuju proračunski procesi, u članku 18. utvrđeno je kako Hrvatski sabor uz državni proračun donosi Zakon o izvršavanju državnog proračuna. U nastavku autorica daje osvrt na najvažnije odredbe Prijedloga zakona o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2024. g.

Članak u PDF formatu

Da bi vidjeli članak, potrebno je da budete ulogirani.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi pratila korisničko ponašanje u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva. Slažem se Više